Sunday, October 9, 2011

Mi Lipat Pangkor

Jum Ke Dapur Cik Jah

Jum kite smua mlm nie pekena resepi Mi Lipat Pangkor....Org cakap best lain dari yang lain hihihii...nak tau cara masak dia...senang jer...hihihi...jum2 kite tengok bahan pae yang dia guna hihihii

BAHAN-BAHAN

200 gm mi lipat @ mi yang org buat spaggeti...yang tu la =D ( Celur hingga lembut)
2 ulas bawang putih (tumbuk)
50 gm ketam (potong empat)
20 gm sotong (potong bulat)
20 gm udang
20 gm cili kisar
20 gm kucai
20 gm tauge
15 gm sos tiram
Garam dan gula secukup rasa

CARA MENYEDIAKAN

1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau.
2. Masukkan cili kisar dan tumis lagi sehingga pecah minyak
3. Masukkan sotong, ketam, udang dan gaul rata.
4. Masukkan mi lipat dan kacau rata.
5. Masukkan kucai, tauge dan garam secukup rasa, kacau lagi.


Resepi Mee Lipat Pangkor

Ha da siap da...selamat mencuba semua=)...singgah2 ke dapur cik jah ye tQ=D

No comments:

Post a Comment