Saturday, October 8, 2011

Ikan Cencaru Bakar Sambal Kelapa

Jum Ke Dapur Cik Jah

Malam nie cik jah nak share respi ikan cencaru...selama nie kita bakar jer..kali nie ape kata kite update sikit...kite letak sambal kelapa...ha bru la da .....ape orang kata perubahan...ha bukan persatuan ukur bahan..tapi perubahan hihihi...jum kite kite masuk ke dapur cik jah..=)

BAHAN-BAHAN

1 ekor ikan cencaru sederhana besar,bersihkan dan belah belakang.
2 sudu besar kelapa parut
1 batang serai
2 tangkai cili merah
6 tangkai cili padi
3 ulas bawang merah
Garam secukup rasa

CARA MENYEDIAKAN

1. Bersihkan ikan dan belah belakangnya.
2. Tumbuk lumat cili padi,cili merah,bawang merah, serai serta kelapa dan garam secukup rasa.
3. Masukkan bahan tumbuk tadi ke dalam perut ikan sehingga penuh dan bakar di atas kuali leper,sehingga masak..ha da pun siap...siap ape??? siap tulis la hihihihi=D
 


Ha sedap kan,...simple jer manu mlm nie...selamat mencuba=)...hihihihihi



No comments:

Post a Comment