Thursday, October 6, 2011

Ayam Percik Londang

Jum Ke Dapur Cik Jah=)

Hai semua...chat??...ha ape ??ayam percik londang...ha jap2 cik jah nak bagi tau la nie hihih..ape mcm LONDON..hihihi xlah cik jah xpg london pon huhuhu...ok2 jum cik jah tunjukkan cara macam mane nak masak Ayam Percik londang...ye la asyik beli kat bazar jer ape kata kite buat sendiri...pasti jimat janji sedap hihihihi=)

BAHAN-BAHAN
1 kg ayam ( potong 8)
100ml minyak masak

BAHAN A
80gm bawang merah( kisar)
30gm bawang putih (kisar)
100gm halia (kisar)

BAHAN B
50gm kunyit hidup(kisar)
2 helai daun pandan
50gm isi kelapa (parut)
2 batang serai (ketuk)
200ml santan
100gm gula
garam

CARA MENYEDIAKAN

1.Panaskan Minyak dan tumiskan bahan A.Kemudian masukkan bahan B.
2. Selepas separuh masak,Masukkan ayam.
3.Gaul sehingga hampir masak
4.Ayam tadi asingkan daripada kuahnya.
5. Kemudian bakar ayam di dalam ketuhar sehingga masak.
6. Akhir sekali hidangkan dengan kuah nyer...uuurrmmm da siap tulis hihiihi

Resepi Ayam Percik London

 Yesss nie la dia...Ayam Percik Londang...Selamat Mencuba kawan2 smua....hhihihi...esk jangan lupe singgah lagi ke dapur cik jah ye hihihihi=D


No comments:

Post a Comment